Shtator 5, 2018 | Wednesday

Diskutimi me aktivisten Milica Andric / Shfaqja e filmit francez “Hippocrates/Diary of a French Doctor”

Qendra Informative dhe Kulturore e Bashkimit Evropian në Mitrovicë të Veriut ka organizuar një mëngjes diskutimi me aktivisten Milica Andric nga nisma lokale LINK. Biseda me Milicën u fokusuar në vullnetarizmin brenda komunitetit dhe mënyrat se si njerëzit nuk duhet humbur mundësinë të aktivizohen për ndryshim në ambientin ku jetojnë.

39594103_10156760269765536_7498456447148097536_n

“Të jesh vullnetar në kompani, në organizata joqeveritare apo në institucione qeveritare ndihmon shumë në diturinë dhe eksperiencën e cila më pas sjellë vendin e punës” tregon Andric. Diskutimi gjithashtu u zhvillua rreth asaj se si mund te ketë më shumë organizata, nisma apo grupe të cilat ofrojnë shërbime vullnetare dhe ku të rinjtë dhe qytetarët mund të angazhohen.

39589354_10156760269525536_7875203256002019328_n

Për më tepër, Andric gjithashtu potencoi faktin e vështirësisë për të angazhuar më shumë të rinj në punë vullnetare, kjo shkaku i motivimit dhe interesimit të njerëzve.

Në anën tjetër, me 28 gusht në Qendrën Informative dhe Kulturore të Bashkimit Evropian në Prishtinë u shfaq filmi francez “Hippocrates/Diary of a French Doctor” në bashkëpunim me Aleancën Franceze në Prishtinë dhe Ambasadën Franceze në Kosovë.

40380030_2069074243111821_4273475176571600896_n

Filmi është realizuar në vitin 2014-të me regji nga Thomas Lilti, ndërsa ishte pjesë e Javës së Kritikës Ndërkombëtare në Festivalin e Filmit në Kanë, në po të njëjtin vit. Filmi u nominua në shtatë kategori në çmimet prestigjioze franceze Cesar Aëards, pëfshirë nominimet për aktorin më të mirë në rol dytësor që luhet nga Reda Kateb.

40219657_2069074226445156_3179113132979126272_n (1)

Audienca më pas pati mundësinë që të diskutonte dhe të ishte pjesë e një ahengu që pasoi pas shfaqjes së filmit.